Dobrodošli u našu vinariju! Ovdje možete otkriti bogatu tradiciju i okusiti vrhunska vina koja su proizvedena našom pažnjom i strašću prema vinogradarstvu.

Naša vinarija je smještena na predivnoj lokaciji okruženoj vinogradima, što stvara idiličnu atmosferu za uživanje u vinu. Naši sommelieri će vas provesti kroz različite vrste vina i pružiti vam uvid u proces proizvodnje vina. U našoj vinariji možete sudjelovati u raznim aktivnostima, poput degustacija vina, obilazaka vinograda i sudjelovanja u berbi grožđa. Također organiziramo i vinske večere s različitim jelima koja su savršeno uparena s našim vinima. Ako tražite nešto drugačije od uobičajenog turističkog iskustva, posjet našoj vinariji je savršen izbor.

Dođite i istražite svijet vina s nama!

Ranč Ramarin Garčin unutrašnjost vinarije

U vlasništvu ranča je vinograd koji je zasađen biranim sortama iz ljubavi jednog čovjeka prema jednoj ženi koja je ljubiteljica slatkih nota vina.

Vinograd se nalazi u selu Klokočevik koje je udaljeno 5 minuta od ranča. Klokočevik je poznat po tome sto su još stari Rimljani sadili svoje vinograde tamo i proizvodili njima omiljeno piće, vino.

Tlo Klokočevika je jako plodno zbog panonskog mora koje je prevladavalo na ovim područjima. Isto tako, naš vinograd se nalazi na 45 paraleli na kojem su inače gotovo idilični uvjeti za saditi vinograd.

Vinograd se prostire na 1,6 hektara a zasađeno je 1,2 hektara odnosno 5000 trsova od čega je 3000 trsova traminca, 1000 graševine i 1000 crnog pinota.

Ranč Ramarin Garčin vinograd na suncu

Zanimljivost vezana uz vinograd je ta da se isti proteže kroz čuvenu 45,3 paralelu na kojoj se nalaze svjetski
poznata vinogradarska područja kao što su : Piemont, Val du Rhone, Bordeaux i Oregon.

Ranč Ramarin Garčin Vino Ramarin Traminac
Ranč Ramarin Garčin vinarija i čaša bijelog vina

Mi naša vina prodajemo u restoranu, a postoji mogućnost i kupnje butelja.

VODITELJ VINARIJE: Josip Galović

Kontaktirajte nas za više informacija