Raj za cijelu obitelj nedaleko od Slavonskog Broda

Među prvim konjičkim klubovima na području Brodsko-posavske županije bio je klub Ramarin, kroji je kroz godine prerastao u Ranč Ramarin u Garčinu. Ovaj je ranč uređen prema europskim standardima, ali u slavonskom stilu. Žedni će se osvježiti u cafe-baru, a gladni se dobro najesti u restoranu brze hrane. Za umorne je tu i hostel s čak 32 ležaja, a djeca će uživati na ljuljačkama, klackalicama, trampolinama…

No, sve je krenulo od konja, pa ovaj ranč omogućuje razgledanje dvadesetak predivnih plemenitih životinja koje se kreću u svom velikom ograđenom prostoru, a uz navedeni prostor za ispašu na Ranču Marin su i boksovi za kobile i ždrebad, silos za hranu, hala za sijeno i slamu. Zanimljivo će biti ljubiteljima ovih predivnih plemenitih životinja vidjeti kako konji plivaju u svome bazenu, a uz to, na ranču se nalazi i staza za utakmice u preponskom jahanju.

Prema dosadašnjem iskustvu, posjetitelji su najviše zainteresirani za školu jahanja u kojem su učitelji vrsni jahači i dobitnici brojnih nagrada i priznanja na natjecanjima u Hrvatskoj i regiji – Tea Biondić i Marin Samardžić.

O kvaliteti samog ranča, učiteljma jahanja i njihovim napornim treninzima dovoljno govori da su kao ranč osvojili tri državna prvenstva i tri Croatia kupa Tea je prošle godine bila državni prvak i prvak Croati akupa, dok je marin osvojio 4. mjesto na Balkanijadi među 40 jahača iz šest država, dok je arapski konj Amir među pet najboljih u državi s dvije osvojene zvjezdice na 120 kilometara.

Uz rekreaciju, veliki je broj upita i interesa za terapijsko jahanje na koje dolaze djeca iz okolnih mjesta, ali iz Đakova, Zagreba, pa čak i iz Njemačke za vrijeme ljetnih praznika.

Koliko na ranču vole svoje konje i brinu o njima? Sve će vam reći činjenica za su konji po zimi u stajama gdje odmaraju uz glazbu s radija, a prehrana se radi po posebnom režimu: uz sijeno i zob konji jedu kukuruz i suncokret koji im daje energiju.

Ako imate želju, slobodno vrijeme i dobro društvo, ne propustite priliku posjetiti Ranč Ramarin!